Савјети

Риба ће бити хрскава, а поврће сочно: Посна смјеса за поховање је прави хит међу куварима

  • Извор: Б92
  • 30.03.2025. 16:18

Једнако укусно као и кад је уваљано у јаја, брашна и презле.

Поховано месо или тиквице, односно плави патлиџан са дресингом, помфритом и сезонском салатом многи сматрају најљепшим ручком.

Али, како у посним данима (сриједа и петак) и периодима великих постова није дозвољено конзумирање меса, јаја и млијечних производа, често имамо дилему како да похујемо барено поврће, а да оно буде једнако укусно као и кад је уваљано у јаја, брашна и презле.

Исту смјесу можете да користите и за спремање пржене рибе, с тим што би требало да преполовите количину куркуме и додате слатку алеву паприку.

Састојци:

  • 150 г густина
  • 50 г кукурузног брашна
  • кафена кашичица куркуме
  • пола кафене кашичице соли
  • пола кафене кашичице прашка за пециво
  • 100 ml киселе воде

Припрема:

Помијешајте густин, кукурузно брашно, со, куркуму и прашак за пециво у једну посуду, па све добро сједините. У ову смјесу најприје уваљајте све барено поврће које желите да похујете.

Уколико планирате да пржите рибу, ставите пола кафене кашичице куркуме и пола кафене кашичице алеве паприке у смјесу од густина, кукурузног брашна и соли, па у ову смјесу уваљајте рибу.

Потом у остатак смјесе сипајте киселу воду, добро размутите кашиком тако да нема грудвица и опет уваљајте поврће, односно рибу у ову смесу која је по конзистенцији мало гушћа од смјесе за палачинке.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.