Recept

Kako napraviti domaći pekmez od jabuke

  • Извор: Агенције
  • 18.10.2021. 02:11

Izuzetno ukusan namaz postaće vaša omiljena slatka zimnica.

Sastojci i količina

Narendana jabuka 750 g

Narendana šargarepa 250 g

Voda 100 ml

Vanilin šećer 1

Cimet po želji

Sok od limuna 1/2

Kako pripremiti

Jabuke je potrebno oljuštiti, izrendati i usitniti štapnim mikserom. Promiješajte ih s ostalim sastojcima i stavite ih u posudu u kojoj ćete kuvati.

Pustite da mješavina provri i kuvajte na laganoj vatri povremeno miješajući, otprilike 40 minuta. Tokom kuvanja bi se na površini mogla stvoriti pjena i potrebno je odstraniti.

Još vrući pekmez ulijte u staklene posude koje je prethodno potrebno oprati i sterilizovati u rerni na 100-110 stepeni. Zaklopite i preokrenite teglice na par minuta kako bi se napravio vakum.

Pekmez treba postepeno ohladiti i čuvati na suvom i hladnom mjestu.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:40 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Дивље Пчеле (12+)

    '''Дивље пчеле' је грчка драмска серија из 2019. године у режији и према сценарију групе аутора.

  • 23:20 Погледај у сутра

    Погледај у сутра