Џеф Бејкер

Искусни кувар открио: Тајне припреме за свршене кобасице

  • Извор: Агенције
  • 02.12.2024. 10:59

Награђивани кувар Џеф Бејкер, који има више од 30 година искуства, подијелио је своје тајне о најбољем начину припреме кобасица и открио је које уобичајене грешке треба избјегавати.

Бејкер, који је кувао за музичке легенде попут групе “Квин”, каже да постоји неколико тајни за савршене кобасице и да већина људи чини три грешке.

Битно је да кобасице одмарају 20 минута прије него што их ставите на таву, што ће помоћи равномјерном кувању. То ће спријечити пуцање коже.

Користите тешку таву с непријањајућим премазом и ставите на средње ниску температуру.

Затресите таву док дно није потпуно прекривено машћу, а затим излијте вишак.

Редовно их окрећите како би добиле богату златну боју. За традиционалну кобасицу, овај процес требао би трајати око 10-12 минута.

Кобасица би требала имати температуру од 70 степени и бити чврста на додир. Иако је тешко чекати, тајна је у томе да се кобасица остави да одстоји неколико минута.

Шта треба избјегавати?

С више од 30 година искуства, након што је видио свашта, Џеф указује на грешке које треба избјегавати.

Пробадање коже при печењу квалитетних кобасица с високим удјелом меса

Због тога може исцурити сок и на крају ћете добити суву, безукусну кобасицу.

Никад немојте пржити у дубоком уљу

То може учинити кожу тврдом и кобасицу сувом.

Немојте мислити да ће печење и пржење дати исте резултате

Печење не пружа хрскавост коју добијате пржењем на тави. Печење спречава да се развије тај препознатљиви умами укус који сви воле, пише Аваз.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:30 Емисија: Народ прича (Р)

    ''' Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:55 Емисија: ПарлаТВмент (Р)

    ''' Нови ауторски формат дугогодишњег уредника и ТВ лица, Предрага Ћурковића, завириће у регионалне скупштинске сале, отвориће најактуелније теме, расвијетлити политичко-друштвена дешавања са свих меридијана и дати простор ставовима и чињеницама да се надмећу.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Не пропустите погледати наше рецепте за здраве кето оброке.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.